Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016 Júniusi események

2016.06.22

Júniusi események

2016. 06. 01.

Teiermayerné Nagy Palócz Magdolna június elsején Veszprémben átvette a „Pedagógusok a kistelepülésekért” díjat. A pályázati felhívást a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány tette. A községből négy civil szervezet: Veilef Alapítvány, Úrkút Község Önkormányzata, Úrkúti Faluvédő Egyesület, Szülői Szervezet nyújtott be ajánlást a kolléganőre. Ezt a megyében csak három pedagógus kaphatta meg.

2016. 06. 02.

Az ajkarendeki Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Varázsírók” címmel pályázatot írt ki, melyre több tanulónk is készített verset, prózát. Ketten vehettek át a VMK-ban díjat: Novák Lea 4. o.-os és Kucsera Dávid 3. o.-os tanulók.

2016. 06. 03.

Iskolarádión keresztül megemlékeztünk a Nemzeti Összetartozás Napjáról. A műsor felelőse: Magyarné Pirka Judit tanárnő.

2016. 06. 06.

A hagyományokhoz híven a Szülői Szervezet Pedagógus nap alkalmából méltatta a nevelők fárasztó, odaadó munkáját, hivatástudatát. Tanítványaink (minden osztályból néhány tanuló) műsorral kedveskedtek a pedagógusoknak, majd átadták a szeretet virágait. Fülöp-Bornemisza Szilvia Tankerületi Igazgatónk is megtisztelt bennünket jelenlétével, majd a program végén szívhez szóló köszöntőt mondott a tantestületnek, majd mindnyájunkat egy-egy ajándéktollal lepett meg.

2016. 06. 07.

Énekkarosaink Németh-Nagy Viktória karvezetővel színvonalas Hangversennyel kápráztatták el a jelenlévőket. Több blokkban mutatták meg a tanévben elsajátított dalanyagot. Volt tanítványunk, Fix Alexandra és a jelenlegi Lipp Jázmin 7. o. -os tanuló gitárral kísérték a kórust. A 6. és 7. osztályosok külön dallal búcsúztak a 8. o.-soktól. Zárásként nem maradhatott el nyolcadikos énekkarosok produkciója, mellyel Németh-Nagy Viktóriától köszöntek el. A megható pillanatok sokunk szemébe csaltak könnyeket.

2016. 06. 09.

Nyolcadikosaink a szokásos „Bolondballagással” örvendeztették meg iskolánkat, majd a faluban több helyen is előadták műsorukat, ahová osztályfőnökük, Harasztiné Mekler Anikó kísérte őket. Az ötletes jelmezekbe bújt diákok sikert arattak.

2016. 06. 10.

Ekkor tartottuk ballagási és tanévzáró ünnepségünket. A ballagás előtt és az utolsó osztályfőnöki óra után a ballagók elbúcsúztak tanáraiktól verssel, énekkel. Valamennyien meghatódtunk az eseményen. Ezután a 8. o.-sok tanteremről tanteremre járták végig az iskolát, így köszönve el a nyolc évtől. Majd a sportcsarnokban a hagyományok tükrében és menetrendje szerint búcsúztattuk el a diákokat. A tanévzáró részben kiemeltem a tanév fontosabb eseményeit, versenyeredményeit, majd az arra méltó tanulók átvették a jutalmakat.

2016. 06. 13.

DÖK –napot tartottunk a sportcsarnokban. Vegyes csapatokat alkotva ötletes sorversenyeket szervezett és bonyolított le Imri Zoltán kollégánk. A TIE pályázat keretében nyert eszközök még érdekesebbé tették a feladatokat. Ezen a napon egy buszra való tanítványunk kísérőkkel együtt kilátogatott Ausztriába a Family Parkba, ahonnan teli élménnyel tértek haza a részt vevők.

2016. 06. 17.

Kiosztottuk a bizonyítványokat.

2016. 06. 18-2016. 06. 22. között 40 diákunkat Gyenesdiáson táboroztattunk.